zaterdag 28 december 2013

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2014!!

Ik wens jullie allemaal een deugddoende vakantie en super nieuw jaar! Rust maar goed uit, dan kunnen we er na de vakantie weer tegenaan!
 

Weer even geleden...

... en nog een heleboel te vertellen!

Onze blog heeft even stilgelegen door drukke rapport-periode. Hier kort een overzicht van december:

Sinterklaas:
Vol ongeduld hebben we hem opgewacht op de speelplaats. Tot onze grote verbazing vertelde een zwarte piet ons dat ze een noodlanding hadden moeten maken met de helikopter en hij Sinterklaas niet meer vond.

Gelukkig kwam de Sint iets later aan op de tractor met 2 andere zwarte pieten. Omdat hij nog pijn had door zijn val, ging elke klas bij hem langs ipv hij bij ons. We kregen veel speelgoed voor op de speelplaats en enkele gezelschapsspelletjes voor in de klas. Dank u Sinterklaas!!!


































De 2de kleuterklas van juf Machteld:

In de toekomst gaat onze klas af en toe activiteiten doen met de 2de kleuterklas van juf Machteld. Dinsdag voor de vakantie maakten we voor de eerste keer kennis met elkaar en werden we warm onthaald door die lieve kleutertjes.

Donderdag voor de vakantie luisterden we samen met hen naar een mooi kerstverhaal. Ook hielpen we hen met hun jas en brachten we hen naar hun plekje in de refter.







donderdag 5 december 2013

Knik, knik, 'k voelde bibber...

Vanavond is het pakjesavond! Sinterklaas moet vannacht bij veel kindjes langs om lekkere snoepjes, koekjes, fruit en cadeautjes te brengen. Wij hebben in de klas onze schoenen ook gezet en hopelijk komt de Sint daar deze nacht ook al langs! Om 8u30 verwelkomen wij onze Heilige man en zijn pieten op onze speelplaats. Dit jaar komt hij met de helikopter!! Want hij is gevallen en mag van de dokter nog niet op zijn paard zitten :( Wij hebben alvast goed geoefend in de klas om morgen mooi voor hem te zingen!
 
 
 
De advent
 
Afgelopen zondag startte de advent. Dit is de periode voor Kerstmis. 4 weken lang mogen we elke zondag (bij ons maandag omdat het zondag geen school is :) ) een kaarsje aansteken. Wanneer het vierde kaarsje brandt, is het Kerst!
 

Alles met de bal o ° O

Vorige week vrijdag deden we in de voormiddag alles met de bal. Deze leuke voormiddag werd georganiseerd door SVS. Door hen leerden we nieuwe sporten met ballen kennen. Er waren voetballen, handballen, basketballen, pukken, hele kleine balletjes maar ook een MEGA bal. Sportieve groetjes van 3C!











 

dinsdag 26 november 2013

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven!

Vorige week hadden we niet 1 jarige in onze klas, maar 2!
Zo werden we weer getrakteerd op lekkere cake. Dankuwel Celya!!

Nog eens drie dikke kussen van de hele klas voor Anita en Celya, mwa mwa mwa! 

vrijdag 22 november 2013

Het 3de leerjaar op ontdekking in Technopolis!

Vandaag gingen we met de drie klassen van het 3de leerjaar op ontdekking in Technopolis. Wij waren niet de enige, want ze vertelden ons dat we wel met 900 kinderen waren vandaag!

  • In de voormiddag gingen we elk met onze klas eens naar de tijdelijke themavoorstelling over de Romeinen en we testten ook enkele dingen uit. De voormiddag sloten we af met de voorstelling 'Van kop tot teen'. Nadien gingen we naar de cafetaria waar we onze lekkere boterhammetjes hebben opgegeten en waar we een drankje kregen.
  • In de namiddag gingen de leerlingen per 2 op onderzoek. Hier mochten ze alles zelf eens uitproberen. Zo lagen er enkele leerlingen op een spijkerbed of maakten er ook sommigen een eigen krant.

Het was een leuke en leerrijke dag. Het was top! Hier enkele foto's:






dinsdag 19 november 2013

Een snorrende snorrebaard die altijd op zijn 4 pootjes terechtkomt...

... een kat!

Deze week leren we in verschillende lessen over dieren. De kat kwam gisteren al aan de beurt. We kunnen ondertussen al elk deeltje van katten hun kleine lijf benoemen.
 
Vandaag hadden we het over enkele andere dieren: vissen, schildpadden, vogels, slakken en kikkers. Om ze eens van dichter bij te onderzoeken brachten sommigen hun diertjes mee naar de klas.
 
  • Warre bracht zijn 2 zebravinken mee.
  • Arne bracht zijn 2 schildpadden mee.
  • AnaĂŻs bracht een slak mee, maar oei... prik in het vervolg enkele gaatjes in het potje!
  • De juf bracht haar goudvis mee.
We bekeken alle diertjes in kleine groepen en vonden enkele verschillen. De ene had vleugels de andere vinnen, de vis heeft schubben en de kat haren,... Ook genoten we een hele dag van mooie vogelzang! We werden er helemaal rustig van!!
 
OHNEEEEE... Wij hebben zo goed gewerkt vandaag dat de juf foto's is vergeten te trekken van de dierentuin in onze klas!! :(
 

 

Feest van onze koningen

Vrijdag 15 november was het het feest van de dynastie. Daarom leerden we in de klas over onze 7 koningen, hun taken, hun familie,... . 

Ook bij muzische kwam ons koningshuis weer tevoorschijn! Het kopieerapparaat begaf het bij het afdrukken van de foto's voor onze stamboom. We gingen dan zelf aan de slag en tekende de foto's verder. Hiermee maakten we onze eigen stamboom van het koningshuis.

Dit is onze Koninklijke familie:





Hipperdepip voor Lina!

Voor Lina is 18 november een speciale dag, het is haar verjaardag!
Hipperdepip hoeraaaa, dank u voor de lekkere cake!

woensdag 13 november 2013

We vlogen er meteen terug in na de vakantie.

Om de schoolweek na zo'n vakantie terug goed te beginnen, vierden we 2 verjaardagen. Zo wensen we Norah en Hafsa een heeeeeel gelukkige verjaardag!!

maandag 28 oktober 2013

Prettige herfstvakantie allemaal!

Rust allemaal eens goed uit, een dagje de luierik uithangen, op uitstap gaan, Halloween vieren, pannenkoeken eten met Allerheiligen en eens even niet aan school denken. GENIET VAN DE VAKANTIE en kom vol nieuwe energie terug!
 

vrijdag 18 oktober 2013

Kappers in de klas en een beetje chiro op school!

Omdat het vandaag dag van de jeugdbeweging was, kwamen we allemaal in ons uniform naar school. Fier om te tonen dat wij van Chiro (Machelen) zijn! De andere kindjes zijn ook altijd welkom! (Even reclame maken: http://chiro-machelen.be/)

Ook waren er vandaag enkele kappers in de klas! Bij taal hebben we het over een toverkapper, raar haar, kappersbezoeken,... . Vandaag was het de beurt van de leerlingen van 3C. Sommigen waren de kapper en de anderen de klanten. We kijken uit naar maandag, want dan komen er nog 2 groepjes hun kappersbezoek voor de klas brengen!

donderdag 17 oktober 2013

Vrijdag 18 oktober 2013: Dag van de jeugdbeweging


Morgen is het dag van de jeugdbeweging! Het ideale moment om te tonen bij welke jeugdvereniging jij hoort! Doe daarom morgen zeker je UNIFORM aan en laat ze op school eens zien hoe stoer jij bent (met je korte broek/rok in dat koude weer :) )!

 Ook Jules doet mee! :)

woensdag 16 oktober 2013

Het is weer even geleden!

Hallo allemaal,

Het is weer even geleden dat jullie van ons iets hebben gehoord. Dit komt vast omdat we druk bezig zijn met rekenen, taal en nog zoveel meer!

Zo zijn we vorige week op stap geweest met de Heemkring van Machelen. Deze mensen gaan op zoek naar zoveel mogelijk dingen en weetjes uit de geschiedenis van Machelen. Voor ons hadden ze een tocht uitgestippeld met veel uitleg en verschillende tussenstoppen over Woinke Turck. Zij was de oudste Belg ooit!

  • Tussenstop 1: We hebben gezien waar Woinke vroeger gewoond heeft. Een oude boerderij in de Camille Françoisstraat. Ook hebben we op een groot veld gelopen achter het huis. Hier kweekte Woinke  vroeger haar witloof samen met haar man (foto).

  • Tussenstop 2: Speciaal voor Woinke hebben ze aan het huis van haar dochter, waar Woinke haar laatste jaren doorbracht, een gedenksteen geplaatst. Hier kwamen we te weten dat Woinke heel graag peperkoek en platte kaas at en dat het geheim om zo lang te leven lachen is!

  • Tussenstop 3: Woinke werd 112 jaar oud en stierf op 6 december 2002. Ze ligt op het kerkhof in ons dorp begraven. Samen met de heemkring gingen we een kijkje nemen aan haar graf. Daar hadden ze nog een heleboel over haar te vertellen.
Dank u wel, heemkring Machala voor deze leerrijke uitstap!


(3 juni 1890 - 6 december 2002)

woensdag 25 september 2013

Scholenveldloop

Gisteren was het de scholenveldoop. Met veel moed trokken we in onze sportoutfit naar de Machelse atletiekpiste. Voor we zelf mochten lopen kregen we de wedstrijd van de jongens van het 4de leerjaar nog te zien, de loopkriebels begonnen hierdoor te komen! Na hen was het aan de meisjes van onze klas en nadien aan onze jongens. 

Bij ons heeft er dan niemand een medaille gewonnen, toch zijn we niet verdrietig! We hebben ons best gedaan, hebben ons geamuseerd en volgend jaar gewoon beter! Omdat we weten hoe leuk het is om aangemoedigd te worden, hebben we ook nog wat gesupporterd voor de kinderen van het tweede leerjaar. Hier nog enkele foto's: