dinsdag 26 november 2013

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven!

Vorige week hadden we niet 1 jarige in onze klas, maar 2!
Zo werden we weer getrakteerd op lekkere cake. Dankuwel Celya!!

Nog eens drie dikke kussen van de hele klas voor Anita en Celya, mwa mwa mwa! 

vrijdag 22 november 2013

Het 3de leerjaar op ontdekking in Technopolis!

Vandaag gingen we met de drie klassen van het 3de leerjaar op ontdekking in Technopolis. Wij waren niet de enige, want ze vertelden ons dat we wel met 900 kinderen waren vandaag!

  • In de voormiddag gingen we elk met onze klas eens naar de tijdelijke themavoorstelling over de Romeinen en we testten ook enkele dingen uit. De voormiddag sloten we af met de voorstelling 'Van kop tot teen'. Nadien gingen we naar de cafetaria waar we onze lekkere boterhammetjes hebben opgegeten en waar we een drankje kregen.
  • In de namiddag gingen de leerlingen per 2 op onderzoek. Hier mochten ze alles zelf eens uitproberen. Zo lagen er enkele leerlingen op een spijkerbed of maakten er ook sommigen een eigen krant.

Het was een leuke en leerrijke dag. Het was top! Hier enkele foto's:






dinsdag 19 november 2013

Een snorrende snorrebaard die altijd op zijn 4 pootjes terechtkomt...

... een kat!

Deze week leren we in verschillende lessen over dieren. De kat kwam gisteren al aan de beurt. We kunnen ondertussen al elk deeltje van katten hun kleine lijf benoemen.
 
Vandaag hadden we het over enkele andere dieren: vissen, schildpadden, vogels, slakken en kikkers. Om ze eens van dichter bij te onderzoeken brachten sommigen hun diertjes mee naar de klas.
 
  • Warre bracht zijn 2 zebravinken mee.
  • Arne bracht zijn 2 schildpadden mee.
  • Anaïs bracht een slak mee, maar oei... prik in het vervolg enkele gaatjes in het potje!
  • De juf bracht haar goudvis mee.
We bekeken alle diertjes in kleine groepen en vonden enkele verschillen. De ene had vleugels de andere vinnen, de vis heeft schubben en de kat haren,... Ook genoten we een hele dag van mooie vogelzang! We werden er helemaal rustig van!!
 
OHNEEEEE... Wij hebben zo goed gewerkt vandaag dat de juf foto's is vergeten te trekken van de dierentuin in onze klas!! :(
 

 

Feest van onze koningen

Vrijdag 15 november was het het feest van de dynastie. Daarom leerden we in de klas over onze 7 koningen, hun taken, hun familie,... . 

Ook bij muzische kwam ons koningshuis weer tevoorschijn! Het kopieerapparaat begaf het bij het afdrukken van de foto's voor onze stamboom. We gingen dan zelf aan de slag en tekende de foto's verder. Hiermee maakten we onze eigen stamboom van het koningshuis.

Dit is onze Koninklijke familie:





Hipperdepip voor Lina!

Voor Lina is 18 november een speciale dag, het is haar verjaardag!
Hipperdepip hoeraaaa, dank u voor de lekkere cake!

woensdag 13 november 2013

We vlogen er meteen terug in na de vakantie.

Om de schoolweek na zo'n vakantie terug goed te beginnen, vierden we 2 verjaardagen. Zo wensen we Norah en Hafsa een heeeeeel gelukkige verjaardag!!