zaterdag 28 december 2013

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2014!!

Ik wens jullie allemaal een deugddoende vakantie en super nieuw jaar! Rust maar goed uit, dan kunnen we er na de vakantie weer tegenaan!
 

Weer even geleden...

... en nog een heleboel te vertellen!

Onze blog heeft even stilgelegen door drukke rapport-periode. Hier kort een overzicht van december:

Sinterklaas:
Vol ongeduld hebben we hem opgewacht op de speelplaats. Tot onze grote verbazing vertelde een zwarte piet ons dat ze een noodlanding hadden moeten maken met de helikopter en hij Sinterklaas niet meer vond.

Gelukkig kwam de Sint iets later aan op de tractor met 2 andere zwarte pieten. Omdat hij nog pijn had door zijn val, ging elke klas bij hem langs ipv hij bij ons. We kregen veel speelgoed voor op de speelplaats en enkele gezelschapsspelletjes voor in de klas. Dank u Sinterklaas!!!


































De 2de kleuterklas van juf Machteld:

In de toekomst gaat onze klas af en toe activiteiten doen met de 2de kleuterklas van juf Machteld. Dinsdag voor de vakantie maakten we voor de eerste keer kennis met elkaar en werden we warm onthaald door die lieve kleutertjes.

Donderdag voor de vakantie luisterden we samen met hen naar een mooi kerstverhaal. Ook hielpen we hen met hun jas en brachten we hen naar hun plekje in de refter.







donderdag 5 december 2013

Knik, knik, 'k voelde bibber...

Vanavond is het pakjesavond! Sinterklaas moet vannacht bij veel kindjes langs om lekkere snoepjes, koekjes, fruit en cadeautjes te brengen. Wij hebben in de klas onze schoenen ook gezet en hopelijk komt de Sint daar deze nacht ook al langs! Om 8u30 verwelkomen wij onze Heilige man en zijn pieten op onze speelplaats. Dit jaar komt hij met de helikopter!! Want hij is gevallen en mag van de dokter nog niet op zijn paard zitten :( Wij hebben alvast goed geoefend in de klas om morgen mooi voor hem te zingen!
 
 
 
De advent
 
Afgelopen zondag startte de advent. Dit is de periode voor Kerstmis. 4 weken lang mogen we elke zondag (bij ons maandag omdat het zondag geen school is :) ) een kaarsje aansteken. Wanneer het vierde kaarsje brandt, is het Kerst!
 

Alles met de bal o ° O

Vorige week vrijdag deden we in de voormiddag alles met de bal. Deze leuke voormiddag werd georganiseerd door SVS. Door hen leerden we nieuwe sporten met ballen kennen. Er waren voetballen, handballen, basketballen, pukken, hele kleine balletjes maar ook een MEGA bal. Sportieve groetjes van 3C!