dinsdag 22 april 2014

We vlogen er meteen goed in. Hipperdepip!!

We kregen nog een dagje extra vakantie (paasmaandag) en dan begonnen we onze dinsdag nog eens extra goed door 3 jarigen! Ze waren niet allemaal jarig op dezelfde dag, maar brachten iets mee omdat we er tijdens de vakantie niet bij konden zijn.

Hip hip hip... HOERAAAAA voor...
Farah, Zachary & Noah

Vastenvoettocht ten voordele van 'Sprinkle'

Enkele jaren terug richtte juf Mieke en enkele andere vrijwilligers een weeshuis op in Zuid-Afrika. Dit is een huis waar kinderen terecht kunnen die geen ouders meer hebben. Hierdoor hebben zij nu ook een beetje een 'thuis'.

Omdat de mensen van 'Sprinkle' dit weeshuis moeten blijven onderhouden, maar ook de kinderen moeten verzorgen en eten geven, kwam onze school op het idee dit jaar voor 'Sprinkle' geld in te zamelen. Onze klas deed dit zeer goed!

Op donderdag 3 april gingen we dan onze gesponsorde 5 kilometer stappen. Hier enkele beelden:




Schoolfuif:Prinsen en prinsessen

Op vrijdag 28 maart werd onze turnzaal omgetoverd tot een magische fuifzaal. Hier werden alle prinsen en prinsessen ontvangen op een leuk muziekje. We konden er niet alleen dansen, maar ook gezellig iets drinken met de andere prinsen en prinsessen.

Het was een zeer geslaagd feestje, waarvoor dank aan de leerlingenraad. Zij organiseerden dit hele gebeuren. Wel hebben we enkele klasgenootjes gemist, spijtig :(

Tot volgend jaar?



Afrikaanse dag

Wooooow... Dat is al een hele tijd geleden! Maar in de klas zijn we wel de hele tijd bezig geweest hoor.
Op 26 maart  kwamen enkele studenten van een hoge school naar de drie 3de leerjaren en lieten ons kennis maken met Kinshasa. Dit is de hoofdstad van Congo.

Eerst kregen we een korte presentatie met heel wat informatie over de hoofdstad en de rest van het land. Nadien volgden er enkele activiteiten:

1. Djembé spelen: Hier leerden we enkele ritmes op de djembé spelen aan de hand van enkele spelletjes.
2. Zeep maken: Omdat er zeer veel mensen in armoede leven, proberen ze ginder zoveel mogelijk zelf te maken. Wij leerden zelf zeep maken.
3. Quiz: Om na te gaan of we de informatie over Kinshasa hadden begrepen en onthouden, kregen we een quiz voorgeschoteld. Bij een juist antwoord werden we beloond met een lekker paaseitje, mmmmm.
 
4. Afrikaanse maskers maken: Wat ook heel bekend is daar, zijn de Afrikaans maskers. Hiermee drukken ze hun gevoelens uit. Wanneer ze boos zijn, zal je dit zien aan hun masker. Wanneer ze zeer blij zijn, nemen ze dan ook hun vrolijk masker.
 
Nog eens bedankt aan de studenten die ons een leerrijke en actieve voormiddag bezorgden! 3A, B en C

woensdag 26 februari 2014

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... Zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog ne kilometer!

Wel 1000 streepjes hebben we getrokken! Ons meetwiel zei namelijk om de meter 'klik'. Bij elke 'klik' trokken we een streepje. Zo hadden we door dat:

1 km = 1000 m

Dinsdag was het juf Sofie haar verjaardag. Omdat we de duizendpootklas zijn, maakte juf Sofie haar mama een eetbare duizendpoot. Mmmmm!



Naar het toneel naar aanleiding van de jeugdboekenweek!

Beth is een meisje dat niet stil kan zitten. Ze maakt ook steeds de verkeerde keuzes en zo loopt er altijd wel iets fout... Net als met de schooluitstap naar de zoo van Antwerpen. Eerst ging het heel goed. De gids was ook zeer actief en hij vertelde alles op een zeer leuke manier. Beth hing meteen aan zijn lippen!

Tot met de zeeleeuwenshow... Beth kreeg de trainster van de zeeleeuwen zo ver dat ze toch mocht helpen tijdens de show. Weer maakte Beth de verkeerde keuze waardoor de hele zeeleeuwenshow in het honderd liep! Ze heeft dus geleerd dat je je moet houden aan de regels en je niet zomaar je zin mag doen!

Ook was er een extra verrassing...  Zo kreeg onze school 2 kansen op een gratis ticket voor de zoo van Antwerpen of Planckendael. Toevallig wonnen 2 leerlingen van onze klas deze tickets, namelijk Fien en Zachary. Jeeeej!


zondag 16 februari 2014

14 februari, valentijn en vriendjesdag op school ♥ ♥ ♥

14 februari,...
                             Sint-Valentijn,...
                                                           Vriendjesdag op school!
 
We begonnen onze dag met een viering samen met alle leerlingen van onze school. Deze viering stond in teken van de vriendschap. Het lijflied van de kleuters, een gedicht van het derde leerjaar en enkele getuigenissen van onze eigen leerlingen, allemaal over 'vrienden zijn'. Tot slot kreeg elke klas 2 ballonnen met daaraan een kaartje. Het is de bedoeling dat de mensen die het kaartje vinden, het kaartje terugsturen inclusief een vriendschapswens. Wij houden zeker de brievenbus in de gaten!
 
Omdat het diezelfde dag ook Valentijn was en rood de kleur van de liefde is, deden alle leerlingen van onze klas iets rood aan. We vielen op, kijk maar eens naar onze foto!
 
 

zondag 2 februari 2014

Tweee violen en een trommel en een fluit...

... want Arne en Warre zijn jarig en de vlaggen hingen uit!
 
 
Deze week kregen werden we weer verwend door de jarigen
in onze klas! Warre bracht lekkere snoepjescake mee en
Arne cupcakes met nog enkele kleine verrassingen bij.
 
We zongen luid voor hen en feliciteerden hen met
hun 9de en 10de verjaardag.Nu kunnen onze
 buikjes even rusten, want we verwachten
 even geen verjaardagen.
Tot volgende keer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vrijdag 24 januari 2014

En we blijven nog even bij het thema 'Ziekenhuis'

Na onze dramales met Dokter Robin, leerden we nog wat meer over het ziekenhuis. Zo bestudeerden we spulletjes die je in het ziekenhuis ook wel tegenkomt en we hebben er ook enkele uitgetest.

We leerden zelfs over de verschillende afdelingen in een ziekenhuis, Cliniclowns,... en de mensen die er allemaal werken. Zo hebben we Fien aangekleed als een echte chirurg! Dat is een dokter die mag opereren.

Ons thema sloten we af met een rondleiding in het AZ Jan Portaels-ziekenhuis in Vilvoorde. Als bedanking gaven we een boekje af met het verhaal 'Roos gaat naar het ziekenhuis' waarbij we onze eigen tekeningen maakten.







Vandaag schreven we met de hele klas een brief naar het zesde leerjaar!

zaterdag 18 januari 2014

Op pad met dokter Robin...

Het ziekenhuis, hierover leren we nu in de klas. De mensen die er werken, de afdelingen die er zijn en nog zooooo veel meer.

Op vrijdagnamiddag kwam dokter Robin langs. Samen met hem probeerden we ons in te leven in echte ziekenhuissituaties. De ene had een potlood in zijn oog, de andere ging op een cactus zitten.

Nadien was het aan onze knuffels... Iedereen bracht enkele windels en plakkers aan op hun knuffel en bedachten dan iets gek dat de knuffel had voorgehad. Per groep probeerden ze dit door een kort toneeltje voor te stellen en moesten wij raden wat er met de knuffel aan de hand was.





Er is er één jarig, hoera, hoera!

Maandag werd Souhail 9 jaar. Wij zorgden voor de sfeer en een mooi verjaardagslied. Souhails mama zorgde voor een lekkere chocoladecake!
 
 

Stilte en lawaai

Bij de godsdienstlessen gaat het over stilte en lawaai. Iedereen heeft wel eens een moment dat hij/zij even tot rust wil komen en wil nadenken. Sommige mensen willen stilte zodat ze even kunnen bidden of gewoon wegdromen.

Omdat ook wij dit soms even nodig hebben, maakten de leerlingen een stiltehoek in de klas. Zo kunnen ook wij eens nadenken of tot rust komen met een boek!