woensdag 26 februari 2014

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... Zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog ne kilometer!

Wel 1000 streepjes hebben we getrokken! Ons meetwiel zei namelijk om de meter 'klik'. Bij elke 'klik' trokken we een streepje. Zo hadden we door dat:

1 km = 1000 m

Dinsdag was het juf Sofie haar verjaardag. Omdat we de duizendpootklas zijn, maakte juf Sofie haar mama een eetbare duizendpoot. Mmmmm!



Naar het toneel naar aanleiding van de jeugdboekenweek!

Beth is een meisje dat niet stil kan zitten. Ze maakt ook steeds de verkeerde keuzes en zo loopt er altijd wel iets fout... Net als met de schooluitstap naar de zoo van Antwerpen. Eerst ging het heel goed. De gids was ook zeer actief en hij vertelde alles op een zeer leuke manier. Beth hing meteen aan zijn lippen!

Tot met de zeeleeuwenshow... Beth kreeg de trainster van de zeeleeuwen zo ver dat ze toch mocht helpen tijdens de show. Weer maakte Beth de verkeerde keuze waardoor de hele zeeleeuwenshow in het honderd liep! Ze heeft dus geleerd dat je je moet houden aan de regels en je niet zomaar je zin mag doen!

Ook was er een extra verrassing...  Zo kreeg onze school 2 kansen op een gratis ticket voor de zoo van Antwerpen of Planckendael. Toevallig wonnen 2 leerlingen van onze klas deze tickets, namelijk Fien en Zachary. Jeeeej!


zondag 16 februari 2014

14 februari, valentijn en vriendjesdag op school ♥ ♥ ♥

14 februari,...
                             Sint-Valentijn,...
                                                           Vriendjesdag op school!
 
We begonnen onze dag met een viering samen met alle leerlingen van onze school. Deze viering stond in teken van de vriendschap. Het lijflied van de kleuters, een gedicht van het derde leerjaar en enkele getuigenissen van onze eigen leerlingen, allemaal over 'vrienden zijn'. Tot slot kreeg elke klas 2 ballonnen met daaraan een kaartje. Het is de bedoeling dat de mensen die het kaartje vinden, het kaartje terugsturen inclusief een vriendschapswens. Wij houden zeker de brievenbus in de gaten!
 
Omdat het diezelfde dag ook Valentijn was en rood de kleur van de liefde is, deden alle leerlingen van onze klas iets rood aan. We vielen op, kijk maar eens naar onze foto!
 
 

zondag 2 februari 2014

Tweee violen en een trommel en een fluit...

... want Arne en Warre zijn jarig en de vlaggen hingen uit!
 
 
Deze week kregen werden we weer verwend door de jarigen
in onze klas! Warre bracht lekkere snoepjescake mee en
Arne cupcakes met nog enkele kleine verrassingen bij.
 
We zongen luid voor hen en feliciteerden hen met
hun 9de en 10de verjaardag.Nu kunnen onze
 buikjes even rusten, want we verwachten
 even geen verjaardagen.
Tot volgende keer!