dinsdag 22 april 2014

We vlogen er meteen goed in. Hipperdepip!!

We kregen nog een dagje extra vakantie (paasmaandag) en dan begonnen we onze dinsdag nog eens extra goed door 3 jarigen! Ze waren niet allemaal jarig op dezelfde dag, maar brachten iets mee omdat we er tijdens de vakantie niet bij konden zijn.

Hip hip hip... HOERAAAAA voor...
Farah, Zachary & Noah

Vastenvoettocht ten voordele van 'Sprinkle'

Enkele jaren terug richtte juf Mieke en enkele andere vrijwilligers een weeshuis op in Zuid-Afrika. Dit is een huis waar kinderen terecht kunnen die geen ouders meer hebben. Hierdoor hebben zij nu ook een beetje een 'thuis'.

Omdat de mensen van 'Sprinkle' dit weeshuis moeten blijven onderhouden, maar ook de kinderen moeten verzorgen en eten geven, kwam onze school op het idee dit jaar voor 'Sprinkle' geld in te zamelen. Onze klas deed dit zeer goed!

Op donderdag 3 april gingen we dan onze gesponsorde 5 kilometer stappen. Hier enkele beelden:




Schoolfuif:Prinsen en prinsessen

Op vrijdag 28 maart werd onze turnzaal omgetoverd tot een magische fuifzaal. Hier werden alle prinsen en prinsessen ontvangen op een leuk muziekje. We konden er niet alleen dansen, maar ook gezellig iets drinken met de andere prinsen en prinsessen.

Het was een zeer geslaagd feestje, waarvoor dank aan de leerlingenraad. Zij organiseerden dit hele gebeuren. Wel hebben we enkele klasgenootjes gemist, spijtig :(

Tot volgend jaar?



Afrikaanse dag

Wooooow... Dat is al een hele tijd geleden! Maar in de klas zijn we wel de hele tijd bezig geweest hoor.
Op 26 maart  kwamen enkele studenten van een hoge school naar de drie 3de leerjaren en lieten ons kennis maken met Kinshasa. Dit is de hoofdstad van Congo.

Eerst kregen we een korte presentatie met heel wat informatie over de hoofdstad en de rest van het land. Nadien volgden er enkele activiteiten:

1. Djembé spelen: Hier leerden we enkele ritmes op de djembé spelen aan de hand van enkele spelletjes.
2. Zeep maken: Omdat er zeer veel mensen in armoede leven, proberen ze ginder zoveel mogelijk zelf te maken. Wij leerden zelf zeep maken.
3. Quiz: Om na te gaan of we de informatie over Kinshasa hadden begrepen en onthouden, kregen we een quiz voorgeschoteld. Bij een juist antwoord werden we beloond met een lekker paaseitje, mmmmm.
 
4. Afrikaanse maskers maken: Wat ook heel bekend is daar, zijn de Afrikaans maskers. Hiermee drukken ze hun gevoelens uit. Wanneer ze boos zijn, zal je dit zien aan hun masker. Wanneer ze zeer blij zijn, nemen ze dan ook hun vrolijk masker.
 
Nog eens bedankt aan de studenten die ons een leerrijke en actieve voormiddag bezorgden! 3A, B en C